četrtek, 16. december 2010

Stanje v državi je katastrofalno...

Pozdravljeni.

Zakaj naša vlada razpisuje vedno bolj neumne referendume? Ljudje so z nizko udeležbo na referendumu vladi odločno rekli NE! Denar (4 mio €) bi lahko namenili za opremo bolnišnic, zdravstvenih domov, štipendiranje dijakov in študentov ter pomoč družinam v stiski, ki jih je v naši državi iz minute v minuto več.Pahor je rekel študentom, da s svojo plačo ne more preživeti meseca. No, potem pa vas prosim g. premier, da si zamislite, kako preživi mati samohranilka z dvema šoloobveznima otrokoma, utopljena v kreditih, da lahko kupi nekaj osnovnih potrebščin. Bliža se Božič in marsikatero socialno šibkejšo družino bi lahko osrečili z darili za otroke, ne pa da merijo moči. V naši zeleni deželici postaja življenje vedno težje, na vrhu pa imamo kup samovšečnežev, ki so še preveč Jugonostalgični. Včasih si imel vse, če si bil KP-jevec. Meni se zdi, da naša levica ni daleč stran od KPS. Poglejmo naprimer večstomilionske kredite, ki jih dobivajo nekateri Pahorjevi sodelavci, medtem ko delavci velejnskega Vegrada prosjačijo za vsakdanji kruh. To je SRAMOTA! Mura, ena največjih tekstilnih tovarn v Evropi je gladko propadla. Stotine delavcev je izgubilo službe. Imeli so nizke plače, krepko pod slovenskim povprečjem (povprečje za oktober 2010 je bilo 964,48€ neto). Menim da se naša vlada obnaša preveč arogantno, tudi g. Pahor, ki raje čisti čevlje nogometašev, kot da bi malo "počistil" med svojimi sodelavci. Medtem ko Slovenci stradajo, se naša vlada igra. Po mojem mnenju bo tudi Slovenija kmalu sledila Grčiji in Irski, ter zaprosila za finančno injekcijo, če se bodo tako norčevali iz ljudi, ki so jim leta 2008 zaupali svojo usodo, s tem ko so jih izvolili. Menim, da je marsikomu žal, da jim je namenil svoj glas. Spomnimo se Janšinega mandata, ko smo vsak dan po vseh medijih videli samo Patrie in seveda podkupnine, podkupnine, podkupnine... Kaj pa zdajšnja vlada? Vsak mesec izbruhne kakšna nova afera, in te se stopnjujejo.  Moje mnenje je, da je levica z afero Patria samo odvračala pozornost in slabo luč metala na g. Janšo.
Ko sem se sprehajal po ulicah Maribora sem opazil napis: "Le svinje se menjajo, korito ostane isto!" Nikakor se ne morem strinjati z njim. Današnje "svinje" bodo uničile korito in svinjak, če se bo tako nadaljevalo!

Hvala za vašo pozornost :)

1 komentar:

  1. Lepo napisano. In se popolnoma strinjam z napisanim. Me prav zanima kaj oz. katero novo afero so skušali prikriti s tem referendumom o RTVju. Ziher bo nekaj novega prišlo ven.

    Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši